Zanimljivosti

ZE-DO: Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za osnovne škole

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike osnovnih škola, osamnaesto po redu u Zeničko-dobojskom kantonu, održano je 9. aprila 2016. godine u OŠ “Huso Hodžić” u Tešnju. Organizator takmičenja je Pedagoški zavod Zenica na čelu sa Sanjom Hadžihajdić, stručnom savjetnicom za oblast obrazovanja.

Organizacioni odbor: Hurić Osmo (predsjednik), Čamdžić Adnan (član, izrada Biltena), Turalić Selma (član)

Komisija za pregled i bodovanje učeničkih radova: Irma Husagić (OŠ “Aleksa Šantić” Zenica), Azemina Prnjavorac (OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Kalošević, Tešanj), Alen Herić (OŠ “Olovo” Olovo)

Centralna komisija: Aida Murtezanović (OŠ “Novi Šeher” Novi Šeher, Maglaj), Almasa Dizdarević (OŠ “Safvet-beg Bašagić” Breza), Erna Muratović (Druga osnovna škola, Zavidovići)

Dežurni nastavnici: Nermina Dizdarević, Sanela Pašić

U takmičenju je učesvovalo 29 učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na općinskim takmičenjima koja su održana u mjesecu martu. Prvo mjesto je osvojila Nedžma Smailbegović, učenica IX-2 razreda iz OŠ “Safvet-beg Bašagić” u Brezi, uz pratnju nastavnice Almase Dizdarević.

Prvih šest učenika se plasiralo na Federalno takmičenje koje će biti održano u Sarajevu, a to su, kao što je već rečeno, Nedžma Smailbegović (OŠ “Safvet-beg Bašagić” Breza), zatim Elvin Memić (OŠ “1.mart” Jelah, Tešanj), Emina Rušidović (OŠ “Vladimir Nazor” Zenica), Emina Zubača (OŠ “Vareš Majdan” Vareš), Ramiz Begić (OŠ “15.april” Doboj-Kakanj, Kakanj) i Dora Abramušić (KŠC “Sveti Pavao” Zenica).

Učenicima i njihovim nastavnicima čestitamo na uspjehu i želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja.

 

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

Ostavi komentar