Događanja Smartbox

SPARKreators – donacija 500 robota osnovnim školama u BiH

Udruga Hello World (SPARK school), kao jedna od najstarijih članica SPARK grupacije, aktivno želi doprinijeti poboljšanju formalnog i neformalnog obrazovanja u području robotike, automatike i programiranja.

Vođeni tom idejom pokrenuli su projekt SPARKreators, u sklopu kojeg će donirati preko 500 mBot robota osnovnim školama i udrugama koje u opisu svojih aktivnosti uključuju rad s djecom diljem Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog projekta je da djeca od najranije dobi steknu znanja u tzv. STEM – science, technology, engineering and mathematics (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Učenjem kroz igru motivirat će djecu na usvajanje znanja iz navedenih zanimanja koja će imati priliku pokazati na organiziranim natjecanjima u sklopu SPARKreators Lige.

U SPARKreators ligi (koju organizira Udruga Hello World (SPARK school) sudjeluju djeca osnovnoškolskog uzrasta u dvije dobne kategorije. Prva dobna kategorija je za natjecatelje koji u vrijeme početka Lige u pojedinoj školskoj godini pohađaju od prvog do petog, a druga za natjecatelje od šestog do devetog razreda osnovne škole. U slučaju procjene učitelja ili mentora koji ih priprema, natjecatelje mlađe dobne skupine moguće je prijaviti u stariju dobnu skupinu ako učitelj ili mentor procjeni da je pojedini natjecatelj spreman za natjecanje u starijoj dobnoj skupini.

Sudjelovanje u Ligi omogućeno je školskim ustanovama, klubovima mladih tehničara, obrazovnim udrugama ili drugim pravnim subjektima koji okupljaju i educiraju djecu za rad u robotici prema programu Lige. Natječaj je otvoren do 8. veljače 2017. godine u 16:00 sati.
Za više informacija o prijavi i učešću škola u SPARKreators Ligi, posjetite zvaničnu stranicu SPARK Business Park klikom na link.

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

Ostavi komentar