Smartbox Zanimljivosti

Školovizija preporučuje: izaberifaks.com – app za odabir fakulteta

Izaberifaks.com je web aplikacija koja omogućava srednjoškolcima i studentima da bez poteškoća apliciraju na maksimalno pet (5) fakulteta u našoj regiji. Cilj stranice je pružiti svim studentima i srednjoškolcima  uslugu kojom će maksimalno skratiti vrijeme pretraživanja  potencijalnih fakulteta kao i aplicirate na odabrane.

Pored aplikacije, pruža i sve informacije,  bitne za studente, o gradovima i svim fakultetima. Globalno cilj je ponovna konekcija država u našem regionu.

Idejni tvorac aplikacije je Tarik Čaušević koji je, poučen iskustvom prijavljivanja na univerzitete izvan Bosne i Hercegovine, došao do zaključka da je proces prijave u inostranstvu jednostavniji i da je potrebno našim učenicima obezbjediti slične uslove za prijave na fakultete u zemlji i regiji. Čaušević je predložio ideju svojim kolegama Amaru Sijerčiću, Nedimu Mehiću i Eldaru Merisu Jordamoviću, nakon čega  je ovaj četveročlani tim zajedno razvio aplikaciju koja je već na raspolaganju učenicima u Bosni i Hercegovini i regiji.

U saradnji s Odsjekom za psihologiju Univerziteta u Sarajevu, osnivači će kao dodatak učenicima ponuditi kvizove s nizom pitanja, a na osnovu odgovora će im biti predloženi fakulteti koji im odgovaraju. Vjerujemo da će ovo mnogim učenicima pomoći da se odluče gdje pripadaju.

Pored aplikacija na fakultete, platforma će ponuditi učenicima pregled stipendija do kojih mogu doći na pojedinačnim univerzitetima. Za više informacija, posjetite njihovu Facebook stranicu na kojoj možete kontaktirati osnivače, vidjeti događanja i promocije, gostovanja u medijima i izjave osnivača. Naravno, posjetite stranicu izaberifaks.com i sami je testirajte!

Školovizija se raduje svakom novom koraku platforme izaberifaks.com

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

Ostavi komentar