Zanimljivosti

“Kreda” – dovitljiva komedija o nastavnicima

Predstavljamo vam film “Kreda” koji se često nalazi na listama filmova koje nastavnici treba da pogledaju. “Kreda” je pseudomdokumentarac koji se bavi školstvom u Sjedinjenim Američkim državama, ali sigurni smo da ćete prepoznati neke situacije koje su se desile i vama.

Ova parodija oživljava priču o životu nastavnika i njihovom odnosu s učenicima u jednoj pravoj srednjoj školi u Ostinu. Učenici su igrali učenike, dok je pored glumaca u njemu igralo i nekoliko nastavnika i službenika te škole. Dva bivša nastavnika srednje škole, glumac Kris Mas i reditelj Majk Ajkal, došli su sa idejom za taj film i razradili likove. Film počinje konstatacijom da 50 odsto nastavnika napušta profesiju u roku od tri godine. Reditelj je odlučio da kroz ovaj film pokuša istražiti zašto se to dešava.

U filmu se prikazuju izazovi sa kojima su suočeni nastavnici, ali se to čini sa dozom suptilnog i crnog humora. Više na VOA. Preporučujemo da se ovaj filmski uradak nađe na vašoj listi filmova za pogledati tokom ovog ljetnog raspusta.

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

Ostavi komentar