Događanja

Mostar: Prva međunarodna konferencija o obrazovanju

Prva međunarodna konferencija o obrazovanju pod nazivom “Promjena stvarnosti kroz obrazovanje”, održat će se 12. i 13. maja 2017. godine u Mostaru.

Cilj konferencije je razmjena ideja, mišljenja i rezultata specifičnih istraživanja kroz međusobni dijalog svih zainteresiranih, koji će doprinijeti poboljšanju i povećanju kvaliteta odgoja i obrazovanja.

Konferencija će obuhvatiti pet različitih sekcija, stručnih i umjetničkih oblasti koje se proaktivno bave savremenim pristupima u obrazovanju: Inkluzija u obrazovanju, Organizacija i upravljanje u obrazovanju, Nove tehnologije i inovacije u obrazovanju, Savremeni metodološko-metodički pristupi u obrazovanju, te Umjetnost i obrazovanje.

Organizator ovog skupa je Nastavnički fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Ministarstva obrazovanja, nauke i kulture HNK, Grada Mostara, Instituta Yunus Emre, Kulturnog centra “Kralj Fahd” i BH Telecom-a.

Rok za prijavu učešća i slanje sažetka je 1. mart 2017. godine, a adresa za slanje prijava i sažetaka je  register@miceducation.com. Službeni jezici su b/h/s i engleski jezik.

Generalni medijski sponzori Konferencije su: City Tv, „Radio Gradska mreža – mostarski radio“ i internet portal Mostarski.ba.

Detaljne informacije o uslovima učešća na Konferenciji nalaze se na zvaničnoj web-stranici.

 
 

 

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

Ostavi komentar