Motivacija & inspiracija Zanimljivosti

Kosovo: Cijelo odjeljenje se ošišalo u znak podrške oboljelom drugu

Nedavno smo pisali o dječaku Zejdu Čoraliću, učeniku prvog razreda OŠ “Osman Nakaš” u Sarajevu, koji je gluhonijem, ali kojem su odlučili pomoći njegova učiteljica i vršnjaci. Podsjećamo, cijeli prvi razred je počeo učiti znakovni jezik kako bi mogli komunicirati sa svojim prijateljem i pomoći mu da uči. Najvažnije od svega, ovim djelom su mu poručili da nije sam!

Na svu sreću, dobrim djelima nikad kraja, a ovaj put nam vijest dolazi s Kosova. Dječaci VII-1 odjeljenja u osnovnoj školi “Knez Lazar” iz Donje Gušterice, na Kosovu i Metohiji, pokazali su svom prijatelju iz razreda da su uz njega tako što su se ošišali do glave.

Njihov prijatelj Stefan Tomić boluje od malignog oboljenja štitne žlijezde i prima terapiju zbog koje mu je opala kosa. Učenici su ovim gestom željeli pokazati Stefanu da se ne treba osjećati neugodno i bar donekle mu učiniti ove teške životne trenutke lakšim.

Printskrin: Youtube / KlasterUčenici sedmog razreda su sami došli na ovu ideju, a podržao ih je odjeljenski starješina kao i ostali učenici škole. Oni su izjavili da ovim činom žele pokazati Stefanu da nije drugačiji od njih i dati mu moralnu podršku da istraje u svemu.

Stefan je trenutno u bolnici u Beogradu i nada se da će se za nekoliko dana vratiti svojoj kući. Mjesto u prvoj klupi do zida čeka na njega, kao i njegovi nestrpljivi prijatelji. Stefanu želimo brz i uspješan oporavak!

Izvor: balkanspress.com

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

1 Komentar

Ostavi komentar