Motivacija & inspiracija Zanimljivosti

Fotografija brižnog nastavnika koja je osvojila internet!

Carl Schneider, nastavnik u školi za specijalno obrazovanje u Memfisu, SAD, svaki dan pješači sa svojim učenicima od škole do njihovih kuća. On je za FOX13 izjavio da mu je sva ta pažnja pomalo smiješna. “Ovo je samo dio moje rutine i nešto čemu se radujem. Bio sam iznenađen kada je Fox13 objavio fotografiju, ali istovremeno mi je drago što će građani vidjeti koliko su nastavnici posvećeni dobrobiti zajednice.” izjavio je Schneider.

Sve je počelo prije tri godine kao rezultat zalaganja da 200 učenika Whitney Achievement Elementary škole bezbjedno prepješači 2 kilometra od škole do kuće. “Kada smo osnovali školu, prepoznali smo potrebu da djeci osiguramo siguran put od kuće do škole” kaže direktorica ove osnovne škole, Debra Broughton.

http://media.cmgdigital.com/shared/lt/lt_cache/thumbnail/400/img/photos/2015/09/30/9b/d4/Teacher_walking_children3.jpg

Schneider i učenici na 2 kilometra dugom putu od škole do kuće.

Ova inicijativa je ubrzo prerasla u nešto veće!

Schneider je rekao medijima da je ova praksa srušila granice formalnosti u odnosu između nastavnika i učenika i dala im priliku da se bolje povežu s učenicima. “Imam učenika s problemima u ponašanju s čijim ocem svakodnevno razgovaram o njegovom napretku. Ne predajem djeci na predškolskom uzrastu, ali imam tri ili četiri učenika koji me svaki dan čekaju, držimo se za ruke i pješačimo zajedno.”

Schneider nije sam u ovome. Još četiri nastavnika pomažu da 40 učenika dođe kući bezbjedno. Kevin Sullivan, Auriel Rolle-Polk, Allison Thompson i Valeria Bostick, mašu i pozdravljaju roditelje i susjede dok hodaju sa svojom grupom mališana. “Kada izgradite zdrav odnos sa učenicima, sa roditeljima, s partnerima iz zajednice, zaista dođe do promjene na bolje!” tvrdi direktorica Broughton.

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

1 Komentar

  • Ovo je samo jedan primjer od mnogih u kojima nastavnici izdvajaju svoje vrijeme, novac i energiju za dobrobit učenika u cijelom svijetu!

Ostavi komentar