Smartbox Zanimljivosti

Duolingo – smart učenje stranih jezika

Ako želite da naučite strani jezik, ali vrijeme i novac vas spriječavaju u tome – Duolingo je savršen za vas! Ako predajete jedan od stranih jezika koji su zastupljeni u našoj regiji, iskoristite ovu stranicu da pomognete učenicima da napreduju. Jednostavno je i sigurno će se svidjeti i njima i vama. Prvi korak je da skinete aplikaciju na vaš uređaj, zatim odaberite jezik koji želite da naučite i počnite s učenjem kroz brojne kvizove, diktate, ponavljanja i sl.

Šta je Duolingo?

Duolingo je besplatan sajt za učenje stranog jezika, u čijem su razvoju pomogli svetski priznati lingvisti i stručnjaci. Sajt je postavljen prije nešto više od 2 godine, da bi nakon samo godinu i po dana dostigao broj od 25 miliona korisnika. Pa čak i da je sajt očajan, tolika posjećenost govori za sebe. Na vašu sreću, sajt ne da nije očajan, nego je odličan!

Kao što se u opisu stranice navodi, učenje uz Duolingo je zabavno i motivirajuće. Želite da se utrkujete, da skupljate bodove i da prelazite što više ‘gradiva’. Savjetujemo vam da pratite napredak vaših učenika i da ih ohrabrujete da dijele svoj napredak s vama i drugima. Ovaj sajt je zaista prava revolucija u učenju stranih jezika!

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

Ostavi komentar