Događanja

7. FLTAL konferencija na Burch univerzitetu u Sarajevu

Sedma međunarodna konferencija o podučavanju stranog jezika i lingvistici, FLTAL'17, bit će održana od 11. do 13. maja u u kampusu Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu.

Konferencija će okupiti najbolje stručnjake iz prakse, a održava se sedmu godinu zaredom uz učešće velikog broja akademskih radnika iz regije i svijeta, a organizuje se pod pokroviteljstvom Burch Univerziteta, Američke ambasade u sarajevu i Britanskog savjeta u Sarajevu.

Da bi osigurao pristup mnogobrojnim idejama o izvrsnosti u obrazovanju, Internacionalni Burč univerzitet odlučio se na organizaciju godišnje konferencije o stranom jeziku i primijenjenoj lingvistici (International Conference on Foreign Language Teaching and Applied Linguistics, FLTAL). Ova konferencija organizira se s ciljem okupljanja naučnika, stručnjaka i nastavnika iz cijelog svijeta koji se zanimaju za podučavanje jeziku i lingvistici na svim razinama.

Tema ovogodišnje konferencije “Interdisciplinarne perspektive izučavanja jezika” osmišljena je da bi se privukle istraživačke zajednice koje će promovirati veze između teorije i prakse i ispitati različite perspektive primjene rezultata istraživanja u praksi.

Rok za prijavu tema uz kratki sažetak je 1.mart 2017. godine, a više informacija o organizaciji, datumima, govornicima, smještaju i ostalim aktivnostima možete naći na zvaničnoj stranici Konferencije i Burch univerziteta FLTAL'17.

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

Ostavi komentar