Smartbox

5 korisnih aplikacija za nastavnike

Tada nastupaju aplikacije o kojima danas govorimo. Uz njihovu pomoć možete planirati časove, voditi bilješke o odsustvu, ponašanju i komunikaciji s učenicima izvan učionice. Ove aplikacije omogućavaju učenicima da prihvate tehnologiju umjesto da joj se protive. S tim saznanjem, pola posla je urađeno.

  1. Dropbox

Dropbox vam je sigurno već poznat. Usluga i dodatne aplikacije su odlične za dodavanje i odlaganje fotografija, pismenih zadataka, snimaka, i svega ostalog čemu biste željeli pristupiti kod kuće ili u učionici. Ova pouzdana aplikacija vam omogućava da kreirate i uređujete Microsoft Office dokumente na vašem mobitelu i da jednostavno dijelite linkove s učenicima čime ćete izbjeći nagomilavanje njihovog inboxa velikim dokumentima.

2. Pocket

Obrazovanje se odvija unutar i izvan učionice. Tome shodno, Pocket je aplikacija koja vam pruža priliku da spasite tekstove, snimke, i ostale Web sadržaje koji su važni za vaše trenutne i buduće časove. Aplikacija vam omogućava da vidite sve što ste snimili i kad nemate pristup internetu i da prezentujete na jednostavan način sa dobrim rasporedom koji obično poboljšava pregled i čitanje bez obzira na uređaj koji posjedujete. Dijeljenje nekog kvalitetnog priloga sa vašim učenicima nikad nije bilo jednostavnije.

3. ClassDojo

ClassDojo nije obična platforma za organizaciju učionice. Dok se neke druge aplikacije bave zlatnim zvjezdicama i grafikonima, ova aplikacija daje priliku nastavnicima da naglase pozitivne povratne informacije i omogućava da se učenicima upute komentari o ponašanju poput „vrijedno radi“ ili „sudjeluje u radu“. Moguće je i roditeljima slati javne i privatne poruke o djetetovom napretku i, ako izraze želju, pokazati im aplikaciju kada dođu na informacije. Zahvaljujući ovoj aplikaciji, nije potrebno pisati školske izvještaje.

4. Edmodo

Edmodo omogućava da se diskusije nastave nakon školskog zvona. Nastavnici i učenici mogu dijeliti sadžaje i koristiti aplikaciju kao provodnik za nove informacije i obavještenja, mogu predeavati pismene zadatke i dobijati ocjene. Nastavnici mogu postavljati zadatke, slati poruke, provoditi ankete, postavljati kvizove i u isto vrijeme davati pristup relevantnim izvorima i kalendarima, a to je sve zaista neprocjenjivo.

5. Class Messenger

Class Messanger omogućava nastavnicima da na privatan način daju uvid roditeljima šta se dešava u učionici. Nastavnici mogu slati poruke pojedinim roditeljima ili cijelom razredu, mogu ih podsjetiti na predstojeći školski izlet, pozvati ih da volontiraju ili ih anketirati po pitanju određenih materijala, udžbenika i slično. Poruke i obavještenja su se sinhronizuju na mobitelima i računarima i pružaju svježe informacije.

O autoru

školovizor

Šta je Školovizija?

Školovizija je društvena platforma namijenjena svim prosvjetnim radnicima i onima koji bi željeli da to budu.

Želimo da povežemo sve prosvjetne radnike u jednu mrežu kako bi na jednostavan način dolazili do informacija, razmjenjivali iskustva i dijelili savjete.

Ostavi komentar